Ψητές μελιτζάνες με κουσκούς και φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

47΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος

¼  φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

αλάτι

3/4 φλ. τσ. κουσκούς ολικής

¼  φλ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

½ φλ. τσ. φέτα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις μελιτζάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και απλώνουμε με το μίγμα τις μελιτζάνες. Αλατίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
3 Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, προσθέτουμε το κουσκούς, βάζουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και αλατίζουμε.
4 Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, αφήνοντας όμως λίγη, 1 εκ. περίπου. Κόβουμε σε κομματάκια τη σάρκα τους και τη ρίχνουμε στο κουσκούς μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε.
5 Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και προθερμαίνουμε. Βάζουμε το μίγμα του κουσκούς στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε για 1-1/2 λεπτό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος