Ψητές ντομάτες με κρεμμύδια και μυρωδικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 μέτριες ντομάτες

200 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. θυμάρι, ξερό

2 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.σ ζάχαρη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες χοντρές

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο το λαδώνουμε.
2 Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε στο ταψί.
3 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C.
4 Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών τις ντομάτες, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες φέτες κρεμμυδιών.
5 Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 100°C για 35 λεπτά.
6 Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες προσεκτικά, πασπαλίζουμε ξανά με το μίγμα του μπολ, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά.
7 Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, είτε όσο είναι ζεστές, είτε αφού κρυώσουν.
Δημήτρης Σκαρμούτσος