01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο το λαδώνουμε. |
2 | Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε στο ταψί. |
3 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. |
4 | Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών τις ντομάτες, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες φέτες κρεμμυδιών. |
5 | Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 100°C για 35 λεπτά. |
6 | Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες προσεκτικά, πασπαλίζουμε ξανά με το μίγμα του μπολ, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά. |
7 | Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, είτε όσο είναι ζεστές, είτε αφού κρυώσουν. |