Ψητές ντομάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

Χοντρό αλάτι ή αλάτι σε νιφάδες

Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φέτες χωριάτικο ψωμί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και μοιράζουμε τις ροδέλες σε 4 πιάτα επικαλυπτόμενες λίγο.
2 Τοποθετούμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε το να λιώσει τελείως. Το λιωμένο βούτυρο θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, το αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι ώστε να αποβάλει το νερό που περιέχει, μέχρι να αρχίσει να μυρίζει καραμέλα και να έχει πάρει χρώμα καφέ.
3 Ανακινούμε την κατσαρόλα με το βούτυρο κάθε 30 δευτερόλεπτα. Όταν το βούτυρο πάρει το χρώμα του φουντουκιού απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
4 Με μια κουτάλα περιχύνουμε το βούτυρο πάνω από τις ντομάτες οι οποίες θα τσιτσιρίσουν. Γαρνίρουμετις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε άμεσα, όσο το βούτυρο είναι ακόμα ζεστό. Συνοδεύουμε με ψωμί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος