Ψητές πατάτες με βούτυρο και σχοινόπρασο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

16 μικρές πατάτες baby

2 κ.σ. ελαιόλαδο

νιφάδες θαλασσινό αλάτι

μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. Lurpak βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 μάτσο σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Χαράσσουμε τις πατάτες σε όλη τους την επιφάνεια.
2 Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με τις χαραγμένες πλευρές προς τα πάνω.
3 Ψήνουμε για 55-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
4 Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μείγμα βούτυρο-σχοινόπρασο επάνω στη ψημένες πατάτες, τινάζουμε ελαφρά το ταψί μας και μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος