Ψητές τσιπούρες με λιαστές ντομάτες, ντοματίνια και κρασί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 τσιπούρες (400-600 γρ./τσιπούρα), καθαρισμένες

1 βάζο λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες καλά από το λάδι τους

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 λεμόνι, μεγάλο, κομμένο σε φέτες

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. ρίγανη

½ φλ. χυμό λεμονιού

¾ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε 4 φόρμες φούρνου (ατομικά ταψάκια) για τις τσιπούρες. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τις τσιπούρες σε 3-4 σημεία από κάθε πλευρά.
3 Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, γεμίζουμε τις σχισμές με λιαστές ντομάτες και τοποθετούμε μία τσιπούρα σε κάθε φόρμα από λαδόκολλα.
4 Μοιράζουμε τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2-3 φέτες λεμονιού γύρω από κάθε τσιπούρα.
5 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη , το χυμό λεμονιού και το κρασί και χτυπάμε με αναδευτήρα. Περιχύνουμε τις τσιπούρες και τις ντομάτες με το μίγμα.
6 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος