Ψητή φέτα με ντοματίνια και ελιές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα

1/3 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

285 γρ. φέτα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τη φέτα στη μέση ενός πυρίμαχου σκεύους.
3 Ρίχνουμε το μείγμα με τα ντοματίνια πάνω στη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει.
4 Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαιντανό και σερβίρουμε με συνοδεία από φοκάτσια ή κρακεράκια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος