Ψητή πάπια με σάλτσα από κεράσια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

215΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πάπια:

2 κιλά πάπια ολόκληρη

1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

1 ξυλάκι κανέλας

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

 

Για τη σάλτσα:

4 φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 φρέσκο κρεμμύδι εσαλότ, λεπτοκομμένο

1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, λεπτοκομμένη

2 φλ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. κόκκινο ξύδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βγάζουμε την πάπια από το ψυγείο 45 λεπτά πριν τη μαγειρέψουμε. Την πλένουμε μέσα και έξω και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι. Κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το υπόλοιπο μισό σε τετράγωνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Βάζουμε μέσα στην πάπια την κανέλα, το θυμάρι και τα κομμάτια πορτοκαλιού. Την μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Αλατίζουμε το εξωτερικό της.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού το ένα πάνω στο άλλο και ρολάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τσίλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπολ και τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να βγάλουν χυμό.
Ρίχνουμε τα κεράσια στο μείγμα βασιλικού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατίζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.
Χαράζουμε την πάπια στο στήθος και την ανοίγουμε. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος