01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βγάζουμε την πάπια από το ψυγείο 45 λεπτά πριν τη μαγειρέψουμε. Την πλένουμε μέσα και έξω και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. | |
Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι. Κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το υπόλοιπο μισό σε τετράγωνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. | |
Βάζουμε μέσα στην πάπια την κανέλα, το θυμάρι και τα κομμάτια πορτοκαλιού. Την μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Αλατίζουμε το εξωτερικό της. | |
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. | |
Για τη σάλτσα: | Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού το ένα πάνω στο άλλο και ρολάρουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. |
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τσίλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπολ και τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να βγάλουν χυμό. | |
Ρίχνουμε τα κεράσια στο μείγμα βασιλικού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατίζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη. | |
Χαράζουμε την πάπια στο στήθος και την ανοίγουμε. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα. |