01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες αρνιού. |
2 | Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αρνί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. |
3 | Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί και τοποθετούμε γύρω του τα καρότα, τις πατάτες και το δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. |
4 | Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, να μην μαλακώσει πολύ, να κρατάει. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Στην ίδια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σως μέντας. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό και το ζωμό κρέατος. |
6 | Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο και το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά σε μια πιατέλα, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο. |
7 | Σε υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει. |
8 | Χωρίζουμε σε μερίδες τα ψημένα λαχανικά και τα μπιζέλια. Προσθέτουμε και το αρνί, περιχύνουμε με τον ζωμό και σερβίρουμε. |