Ψητό αρνί με λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. ψαχνό αρνί, κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο baby καρότα, καθαρισμένα

400 γρ. baby πατατούλες

5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

200 γρ. κατεψυγμένο αρακά

1/4 φλ. σως μέντας

1 1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. ζωμό κρέατος

1/3 φλ. κόκκινο κρασί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες αρνιού.
2 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αρνί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
3 Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί και τοποθετούμε γύρω του τα καρότα, τις πατάτες και το δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
4 Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, να μην μαλακώσει πολύ, να κρατάει. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
5 Στην ίδια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σως μέντας. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό και το ζωμό κρέατος.
6 Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο και το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά σε μια πιατέλα, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο.
7 Σε υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει.
8 Χωρίζουμε σε μερίδες τα ψημένα λαχανικά και τα μπιζέλια. Προσθέτουμε και το αρνί, περιχύνουμε με τον ζωμό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος