01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή 180°C στις αντιστάσεις. |
2 | Kάνουμε μικρές τομές στο κρέας και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με την πέτσα προς τα πάνω. |
3 | Σε ένα μπολ βάζουμε τα κυδώνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα γύρω από το κρέας. |
4 | Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη άχνη, τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, χτυπάμε με αναδευτήρα και περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με μίγμα. |
5 | Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε καλά τις άκρες και μαγειρεύουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 1 ώρα. |
6 | Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 ώρα, ραντίζοντας τακτικά το κρέας και τα λαχανικά με τα υγρά που ταψιού. |
7 | Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού μαζί με τα κυδώνια και τα λαχανικά. |