Ψητό χοιρινό με κυδώνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

145΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κλ. χοιρινό, ώμο χωρίς κόκκαλο

ελαιόλαδο, για λάδωμα

2 κυδώνια μεγάλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα στα τέσσερα

2 κόκκινα κρεμμύδια, τεμαχισμένα

4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 πιπερίτσες τσίλι, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

3 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

100 ml. λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. λευκό ξύδι

30 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. καστανή ζάχαρη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή 180°C στις αντιστάσεις.
2 Kάνουμε μικρές τομές στο κρέας και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με την πέτσα προς τα πάνω.
3 Σε ένα μπολ βάζουμε τα κυδώνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα γύρω από το κρέας.
4 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη άχνη, τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, χτυπάμε με αναδευτήρα και περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με μίγμα.
5 Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε καλά τις άκρες και μαγειρεύουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 1 ώρα.
6 Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 ώρα, ραντίζοντας τακτικά το κρέας και τα λαχανικά με τα υγρά που ταψιού.
7 Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού μαζί με τα κυδώνια και τα λαχανικά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος