Ψητό χοιρινό καρέ με σκορδάτο βούτυρο και μουστάρδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

140΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό, καρέ

180 γρ. βούτυρο, Lurpak Light

3 κ.σ. μουστάρδα

5 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κ.σ. δενδρολίβανο, αποξηραμένο

2 κ.σ. αλάτι χονδρό, κατά βούληση

2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα στο καρέ μας και φροντίζουμε να απλωθεί παντού.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Με ένα πιρούνι πιέζουμε το βούτυρο ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα το κρέας. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
3 Αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι τοποθετούμε κουταλιές από το βούτυρο σε όλο το κρέας μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
4 Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Κόβουμε σε μπριζόλες και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος