Ψητό χοιρομέρι με γλάσο πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

190΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρομέρι:

3,5 κιλά  χοιρομέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

 

Για το γλάσο:

½  φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι

½  φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

½  κ.σ. μουστάρδα dijon

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το χοιρομέρι: Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην τρίτη χαμηλότερη θέση και στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Τοποθετούμε το χοιρομέρι σε ένα μεγάλο ταψί και χαρακώνουμε το κρέας διαγώνια. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές στο κρέας και μπήγουμε στις τομές τις σκελίδες σκόρδου. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι για να πάρει νοστιμιά.
Ψήνουμε το χοιρομέρι για 2 ώρες στο φούρνο. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο.
Για το γλάσο: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το 1/2 φρέσκο χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντάς διαρκώς.
Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά και αλείφουμε με αυτό όλη την επιφάνεια του κρέατος. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το χυμό πορτοκαλιού στο ταψί με το κρέας.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής ή σε μία μεγάλη πιατέλα, το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτo και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Κόβουμε το χοιρομέρι σε φέτες και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια και το ζουμί του συνοδεία πικάντικου πουρέ κολοκύθας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος