Ψητό χοιρομέρι με σως καστανής ζάχαρης και μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

230΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4-5 κιλά ωμό καπνιστό χοιρομέρι

90 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη

6 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης

μαύρο ψωμί, γλυκές πίκλες και δαφνόφυλλα για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε το χοιρομέρι σε μια μεγάλη καθαρή λεκάνη και το καλύπτουμε με αρκετό νερό. Το αφήνουμε στο νερό όλη τη νύχτα ή 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σουρώνουμε το χοιρομέρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, το καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3 ώρες.
3 Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε την πέτσα, αφήνοντας 1-2 εκ λίπους.
4 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τρίβουμε με το μείγμα όλο το κρέας. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το εξωτερικό του να είναι κολλώδες.
5 Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σπαρμένη με δαφνόφυλλα. Κόβουμε κομμάτια 1 εκατοστού και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί, μαζί με τις πίκλες και τη σως μουστάρδας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος