Ψητό φιλέτο ψαριού με πορτοκάλι και κουσκούς

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 φλ. κουσκούς

4 μικρά φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών

αλάτι

πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
2 Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Ξύνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι με έναν τρίφτη και κρατάμε 2 λωρίδες ξύσμα. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
3 Προσθέτουμε το κουσκούς και 1 φλ. ζεστό νερό, καλύπτουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση. Κόβουμε το μισό σε 4 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
4 Στίβουμε το υπόλοιπο πορτοκάλι και το λεμόνι μας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
5 Αλείφουμε το κάθε φιλέτο, και από τις δύο πλευρές, με το μείγμα χυμό λεμόνι-πορτοκάλι. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με το μείγμα μπαχαρικών και 1/4 κ.γ. αλάτι και τοποθετούμε στο ταψί.
6 Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
7 Ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
8 Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με συνοδεία φέτες πορτοκαλιού και κουσκούς.
Δημήτρης Σκαρμούτσος