01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. |
2 | Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Ξύνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι με έναν τρίφτη και κρατάμε 2 λωρίδες ξύσμα. Ψιλοκόβουμε το ξύσμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. |
3 | Προσθέτουμε το κουσκούς και 1 φλ. ζεστό νερό, καλύπτουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση. Κόβουμε το μισό σε 4 φέτες και αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Στίβουμε το υπόλοιπο πορτοκάλι και το λεμόνι μας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. |
5 | Αλείφουμε το κάθε φιλέτο, και από τις δύο πλευρές, με το μείγμα χυμό λεμόνι-πορτοκάλι. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με το μείγμα μπαχαρικών και 1/4 κ.γ. αλάτι και τοποθετούμε στο ταψί. |
6 | Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. |
7 | Ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. |
8 | Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με συνοδεία φέτες πορτοκαλιού και κουσκούς. |