Ψητό κοτόπουλο γλασέ με μυρωδικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

320΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. λευκό πιπέρι

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 φλ κρεμμύδι, τεμαχισμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
2 Αφαιρούμε τα εντόσθια από το κοτόπουλο, καθαρίζουμε καλά την κοιλότητά του και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
3 Τρίβουμε το μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών στο κοτόπουλο, μέσα και έξω μέχρι να ποτίσει καλά.
4 Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
5 Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε το κοτόπουλο, το γεμίζουμε με τα κρεμμύδια και το βάζουμε σε ένα ταψί.
6 Το ψήνουμε στους 120°C (χωρίς να το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος) για 5 ώρες.Το ψήνουμε στους 120°C (χωρίς να το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος) για 5 ώρες.
7 Μετά την 1η ώρα, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς από το ταψί (κάθε 1/2 ώρα περίπου). Οι χυμοί θα αρχίσουν να καραμελώνουν στο ταψί και το κοτόπουλο θα ροδίσει.
8 Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος