01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. |
2 | Αφαιρούμε τα εντόσθια από το κοτόπουλο, καθαρίζουμε καλά την κοιλότητά του και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. |
3 | Τρίβουμε το μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών στο κοτόπουλο, μέσα και έξω μέχρι να ποτίσει καλά. |
4 | Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. |
5 | Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε το κοτόπουλο, το γεμίζουμε με τα κρεμμύδια και το βάζουμε σε ένα ταψί. |
6 | Το ψήνουμε στους 120°C (χωρίς να το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος) για 5 ώρες.Το ψήνουμε στους 120°C (χωρίς να το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος) για 5 ώρες. |
7 | Μετά την 1η ώρα, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς από το ταψί (κάθε 1/2 ώρα περίπου). Οι χυμοί θα αρχίσουν να καραμελώνουν στο ταψί και το κοτόπουλο θα ροδίσει. |
8 | Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε. |