01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. |
3 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φασκόμηλο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 150 γρ. κάστανα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. |
4 | Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει. |
5 | Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα. Χρησιμοποιούμε σπάγκο μαγειρικής για να δέσουμε τα πόδια του κοτόπουλου. |
6 | Τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα παστινάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα, γυρίζοντας τα λαχανικά μία φορά. |
7 | Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κάστανα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. |
8 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μία πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά. |
9 | Αδειάζουμε τους χυμούς από το σκεύος σε μια κανάτα και αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια. Ρίχνουμε το σέρι στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί στο μισό. |
10 | Προσθέτουμε τους χυμούς από το σκεύος και το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί ελαφρά. |
11 | Σουρώνουμε σε μια κανάτα και σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. |