Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 μπούτια (2 κιλά)κοτόπουλο με κόκκαλο και πέτσα

600 γρ. πατάτες, κομμένες στα 4

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

6 σκελίδες σκόρδο

6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1/4 φλ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. ντοματίνια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Βάζουμε σε δύο ταψιά το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
3 Σε ένα βάζο χτυπάμε την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
4 Περιχύνουμε το κοτόπουλο μας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια.
5 Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδεία λαχανικών.
Δημήτρης Σκαρμούτσος