01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και τρίβουμε το κοτόπουλο μέσα έξω με πολύ λεμόνι. |
2 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας και πασπαλίζουμε με το μείγμα το κοτόπουλο μέσα έξω. |
3 | Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες. Βάζουμε μέσα στην κοιλία του κοτόπουλου το σκόρδο, το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού και λίγο από το ελαιόλαδο. |
4 | Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με όσα σπαράγγια χωράνε και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. |
5 | Βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τα υπόλοιπα σπαράγγια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με το μείγμα αλατιού- πιπεριών. |
6 | Στύβουμε το τρίτο λεμόνι και περιχύνουμε με το χυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο το φαγητό. |
7 | Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με το καπάκι, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. |
8 | Σιγοψήνουμε το φαγητό με το καπάκι για περίπου 60-80 λεπτά, φροντίζοντας προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να ροδίσει το κοτόπουλο. |