Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι, θυμάρι και σπαράγγια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο

3 λεμόνια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

κόκκινο πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο

3 κλωνάρια θυμάρι

½ φλ. ελαιόλαδο

500 γρ. σπαράγγια

400 γρ. ντοματίνια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και τρίβουμε το κοτόπουλο μέσα έξω με πολύ λεμόνι.
2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, τη σκόνη μουστάρδας και πασπαλίζουμε με το μείγμα το κοτόπουλο μέσα έξω.
3 Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες. Βάζουμε μέσα στην κοιλία του κοτόπουλου το σκόρδο, το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού και λίγο από το ελαιόλαδο.
4 Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με όσα σπαράγγια χωράνε και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
5 Βάζουμε γύρω από το κοτόπουλο τα υπόλοιπα σπαράγγια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με το μείγμα αλατιού- πιπεριών.
6 Στύβουμε το τρίτο λεμόνι και περιχύνουμε με το χυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο το φαγητό.
7 Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με το καπάκι, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
8 Σιγοψήνουμε το φαγητό με το καπάκι για περίπου 60-80 λεπτά, φροντίζοντας προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να ροδίσει το κοτόπουλο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος