Ψητό κοτόπουλο με μαρμελάδα πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι

2 κ.γ. μηλόξυδο

2 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο ή 1 κ.γ. ξηρό

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 μεγάλο πορτοκάλι, σε λεπτές φέτες

8-10 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

2 μεγάλα (600 γρ) στήθη κοτόπουλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, το ξίδι, το μέλι, το θυμάρι, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού με τις φέτες πορτοκαλιού και στη συνέχεια απλώνουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα κλωνάρια θυμαριού και δεντρολίβανου από πάνω.
4 Αλείφουμε το κρέας παντού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές γενναιόδωρα.
5 Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί έτσι ώστε τα στήθη να μην ακουμπούν το ένα το άλλο ή τις άκρες του ταψιού. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το κρέας να ροδίζει.
6 Απλώνουμε γενναίες δόσεις μείγματος μαρμελάδας. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
7 Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος