01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
2 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, το ξίδι, το μέλι, το θυμάρι, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού με τις φέτες πορτοκαλιού και στη συνέχεια απλώνουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα κλωνάρια θυμαριού και δεντρολίβανου από πάνω. |
4 | Αλείφουμε το κρέας παντού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές γενναιόδωρα. |
5 | Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί έτσι ώστε τα στήθη να μην ακουμπούν το ένα το άλλο ή τις άκρες του ταψιού. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το κρέας να ροδίζει. |
6 | Απλώνουμε γενναίες δόσεις μείγματος μαρμελάδας. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
7 | Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα. |