Ψητό κοτόπουλο με σταφύλια και μήλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλο (με την πέτσα)

½ κ.γ. κανέλα

θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

6 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα

8 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα

2 μήλα, με τη φλούδα, τεμαχισμένα

1 μεγάλο τσαμπί (340γρ) κόκκινο σταφύλι

1 κ.σ. λευκό ξύδι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Καρυκεύουμε τα στήθη κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
4 Σκουπίζουμε ταμποναριστά τα στήθη κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω.
5 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε συχνά, ενώ μαγειρεύεται το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε τα στήθη κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
6 Γυρίζουμε τα στήθη κοτόπουλο και προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα μήλα και τα σταφύλια. Προσθέτουμε το ξύδι και 1/4 φλ. νερό και αλατοπιπερώνουμε.
7 Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και τα σταφύλια να αρχίσουν ζαρώνουν.
8 Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με τα σταφύλια, τα μήλα και τα κρεμμύδια, τα περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος