01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες μπέικον επάνω στο κοτόπουλο, φροντίζοντας να επανωτίζουν ελαφρά η μία την άλλη. |
3 | Κόβουμε το ένα λεμόνι στη μέση και βάζουμε το μισό μέσα στη κοιλότητα του στήθους του κοτόπουλου. Χοντροκόβουμε το υπόλοιπο 1 1/2 λεμόνι. |
4 | Τοποθετούμε τα λεμόνια, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σκόρδο γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 4 κ.σ κρύο νερό. Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσει το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 50-60 λεπτά. |
6 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφού έχουμε αδειάσει τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην κοιλότητα του στήθους του μέσα στο ταψί. |
7 | Καλύπτουμε χαλαρά την πιατέλα με το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. |
8 | Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και το σερβίρουμε με τα λαχανικά. |