Ψητό λαβράκι με εσπεριδοειδή

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα

2 μανταρίνια, κομμένα σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 ματσάκια ρίγανη, φρέσκια

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνίως τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές.
3 Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά. Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη.
4 Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε μέσα όλους τους χυμούς.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
6 Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.
7 Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
8 Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος