01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνίως τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές. |
3 | Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά. Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη. |
4 | Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε μέσα όλους τους χυμούς. |
5 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. |
6 | Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο. |
7 | Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. |
8 | Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά. |