01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια, τα αλείφουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι σε 2-3 σημεία από κάθε πλευρά. |
3 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια για 8 περίπου λεπτά. |
4 | Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
5 | Στρώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη βάση ενός ταψιού. Προσθέτουμε τη δάφνη και μεταφέρουμε τα λαβράκια στο ταψί με τα λαχανικά. |
6 | Bάζουμε μέσα στην κοιλιά κάθε ψαριού από 2 φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. |
7 | Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά, φροντίζοντας στο ενδιάμεσο να ραντίζουμε τα ψάρια με τα υγρά του ταψιού. |
8 | Πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε. |