Ψητό λαβράκι με ντοματίνια, βασιλικό και καραμελωμένα κρεμμύδια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 ολόκληρα λαβράκια (500 γρ./λαβράκι), καθαρισμένα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε ροδέλες

30-40 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κ.σ. ζάχαρη

50 ml λευκό ξηρό κρασί

φύλλα δάφνης

4 φέτες λεμονιού

φρέσκος βασιλικός , χοντροκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια, τα αλείφουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι σε 2-3 σημεία από κάθε πλευρά.
3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια για 8 περίπου λεπτά.
4 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Στρώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη βάση ενός ταψιού. Προσθέτουμε τη δάφνη και μεταφέρουμε τα λαβράκια στο ταψί με τα λαχανικά.
6 Bάζουμε μέσα στην κοιλιά κάθε ψαριού από 2 φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
7 Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά, φροντίζοντας στο ενδιάμεσο να ραντίζουμε τα ψάρια με τα υγρά του ταψιού.
8 Πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος