Ψητό λαβράκι με βουτυράτα λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 λαβράκια (300-400 γρ./λαβράκι)

2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές πορτοκαλί, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

7-8 φουντίτσες μπρόκολο

1 λεμόνι, σε φέτες + 1 λεμόνι, χυμός

1 κ.γ.πάπρικα γλυκιά

½ φλ. νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια, τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει, ρίχνουμε τις κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το μπρόκολο και τα σοτάρουμε ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4 Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα όλα τα σοταρισμένα λαχανικά.
5 Τοποθετούμε τα λαβράκια πάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις φέτες και το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το νερό.
6 Ψήνουμε για 15 -20 περίπου λεπτά, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να αποκτήσουν μία τραγανή κρούστα τα λαβράκια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος