01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι, τους πιπερόκοκκους, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και 1/4 φλ. μπύρα. |
2 | Λιώνουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε στο μείγμα. |
3 | Δένουμε σφιχτά το μοσχάρι με σπάγκο σε πολλά σημεία κατά μήκος (κάθε 3 εκ.) για να κρατήσει το κρέας μας ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα. Τρίβουμε το κρέας με το μείγμα μπύρας. |
4 | Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψί. |
5 | Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την υπόλοιπη μπύρα και τις σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε για 1 ώρα. Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. |
6 | Καλύπτουμε το κρέας χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε το σκόρδο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε πουρέ. |
7 | Βγάζουμε τον σπάγκο από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες. |
8 | Σερβίρουμε με σκορδοβούτυρο και τους χυμούς από το ταψί. |