Ψητό μοσχάρι με μπύρα και σκορδάτο βούτυρο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

720΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή νουά

2 κ.σ. μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι

1 κ.σ. πράσινοι πιπερόκοκκοι, στραγγισμένοι και χοντροκομμένοι

2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, κομμένο

1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

375 ml μπύρα

6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1 1/2 φλ ζωμός κοτόπουλου

100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μέλι, τους πιπερόκοκκους, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη και 1/4 φλ. μπύρα.
2 Λιώνουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε στο μείγμα.
3 Δένουμε σφιχτά το μοσχάρι με σπάγκο σε πολλά σημεία κατά μήκος (κάθε 3 εκ.) για να κρατήσει το κρέας μας ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα. Τρίβουμε το κρέας με το μείγμα μπύρας.
4 Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψί.
5 Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την υπόλοιπη μπύρα και τις σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε για 1 ώρα. Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.
6 Καλύπτουμε το κρέας χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνουμε το σκόρδο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε πουρέ.
7 Βγάζουμε τον σπάγκο από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
8 Σερβίρουμε με σκορδοβούτυρο και τους χυμούς από το ταψί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος