Ψητό μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας-κάπαρης

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

130΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας:

1,5 κλ. ρολό μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από λίπος και  νεύρα

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Για τη σάλτσα:

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζωμό βοδινού

2 κ.σ. μουστάρδα ρίγανη θυμάρι

2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κρέας: Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με 1/2 κ.γ. αλάτι και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το θυμάρι, το βασιλικό και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα των βοτάνων και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε το κρέας για 40 λεπτά, μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 55°C στο κέντρο του κρέατος.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για τη σάλτσα: Βάζουμε το τηγάνι με τους χυμούς του κρέατος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μειωθεί σε 1 1/4 φλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα ρίγανη θυμάρι και την κάπαρη και χτυπάμε με σύρμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος