01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το κρέας: | Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με 1/2 κ.γ. αλάτι και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το θυμάρι, το βασιλικό και το πιπέρι. | |
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. | |
Προσθέτουμε το μοσχάρι και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. | |
Πασπαλίζουμε με το μείγμα των βοτάνων και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε το κρέας για 40 λεπτά, μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 55°C στο κέντρο του κρέατος. | |
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. | |
Για τη σάλτσα: | Βάζουμε το τηγάνι με τους χυμούς του κρέατος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. | |
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μειωθεί σε 1 1/4 φλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα ρίγανη θυμάρι και την κάπαρη και χτυπάμε με σύρμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι. | |
Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα. |