Ψητός σολομός με κους κους, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

3

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κους κους:

250 γρ. κουσκούς ψιλό

1 κ. γ. ζαφορά σε ίνες (κρόκος Κοζάνης)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σολομό:

1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κ.σ. σόγια

1 πορτοκάλι ξύσμα

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

3 φιλέτα σολομού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κους κους: Μουλιάζουμε το κους κους σε ζεστό νερό ένα προς δύο μαζί με τη ζαφορά για περίπου 10 λεπτά.
Αφού τραβήξει το νερό, απλώνουμε σε ενα ταψί και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Για το σολομό: Μαρινάρουμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το σολομό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Ψήνουμε το σολομό σε ένα καυτό τηγάνι μαζί με τη μαρινάδα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρουμε μαζί με το κους κους.
Δημήτρης Σκαρμούτσος