Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. εστραγκόν, φρέσκο

2 κ.σ. κάπαρη

¼ κ.γ. ξύσμα λάιμ

1 πακέτο ντομάτες, ψιλοκομμένες

4 φιλέτα σολομού

φέτες λάιμ

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε 1 κ.σ. εστραγκόν, 2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη, 1/4 κ.γ. ξύσμα λάιμ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
3 Τοποθετούμε το σολομό, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
4 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 20 ακόμα λεπτά.
5 Σερβίρουμε τη σάλτσα σε 4 πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος