Ψωμί με τζίντζερ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. μέλι

1 αβγό

½ φλ. καστανή ζάχαρη

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. τζίντερ (πιπερόριζα) σκόνη

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

¾ φλ. γάλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2 Σε μία μικρή κατσαρόλα λιιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι.
3 Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο με το μέλι.
4 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ και το μίγμα μπαχαρικών και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
5 Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το γάλα και σταδιακά το προσθέτουμε στο μίγμα. Το μίγμα θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.
6 Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Δημήτρης Σκαρμούτσος