01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
2 | Σε μία μικρή κατσαρόλα λιιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι. |
3 | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο με το μέλι. |
4 | Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ και το μίγμα μπαχαρικών και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μίγμα. |
5 | Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το γάλα και σταδιακά το προσθέτουμε στο μίγμα. Το μίγμα θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό. |
6 | Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |