02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη σάλτσα αβοκάντο: | Στο κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και τη πάπρικα. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. |
Μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό σκεύος, δοκιμάζουμε και ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. | |
Για τη γέμιση: | Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε πολύ μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το κάρυ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κόψουμε τα λαχανικά μας. |
Ψιλοκόβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό σκεύος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε σε ένα διαφορετικό σκεύος. | |
Σε ένα τηγάνι, αρκετά βαθύ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του. Σε μεσαία φωτιά αρχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο μας για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για ακόμη 10-12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί πολύ καλά το κοτόπουλό μας αλλά τα λαχανικά μας να είναι ακόμη τραγανά. | |
Αποσύρουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. | |
Για τη σύνθεση: | Τοποθετούμε σε υψηλή φωτιά ένα ρηχό, αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις κάψει καλά τοποθετούμε μέσα μια τορτίγια. Ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τορτίγιες μας. |
Τοποθετούμε στη μισή τορτίγια 1 κ.σ. σάλτσα αβοκάντο και την απλώνουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω το 1/4 της γέμισης που έχουμε ετοιμάσει και κλείνουμε με το άλλο μισό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις άλλες τορτίγιες. | |
Μπορούμε να κόψουμε τα quesadillas μας στη μέση και να σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας. |