Quesadillas με κοτόπουλο και σάλτσα αβοκάντο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση quesadillas:

4 τορτίγιες

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κάρυ

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

1 σκ. σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 φλ. Τρικαλινό ελαφρύ 10%, τριμμένο

 

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

2 μεσαία αβοκάντο

80 γρ. γιαούρτι πλήρες

50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2  κ.γ. πάπρικα

χυμό από 1 λάιμ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα αβοκάντο: Στο κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και τη πάπρικα. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό σκεύος, δοκιμάζουμε και ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για τη γέμιση: Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε πολύ μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το κάρυ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κόψουμε τα λαχανικά μας.
Ψιλοκόβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό σκεύος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε σε ένα διαφορετικό σκεύος.
Σε ένα τηγάνι, αρκετά βαθύ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του. Σε μεσαία φωτιά αρχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο μας για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για ακόμη 10-12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί πολύ καλά το κοτόπουλό μας αλλά τα λαχανικά μας να είναι ακόμη τραγανά.
Αποσύρουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε σε υψηλή φωτιά ένα ρηχό, αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις κάψει καλά τοποθετούμε μέσα μια τορτίγια. Ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τορτίγιες μας.
Τοποθετούμε στη μισή τορτίγια 1 κ.σ. σάλτσα αβοκάντο και την απλώνουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω το 1/4 της γέμισης που έχουμε ετοιμάσει και κλείνουμε με το άλλο μισό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις άλλες τορτίγιες.
Μπορούμε να κόψουμε τα quesadillas μας στη μέση και να σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος