Quiche χωρίς ζύμη με μπρόκολο, πιπεριά και ντομάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα αβγά

¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά + ¼ φλ. γάλα πλήρες

¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 φλ. μπρόκολο, τεμαχισμένο

10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 φλ. κίτρινο ημίσκληρο τυρί, τριμμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα τηγάνι ζεταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
2 Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στα 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με την κρέμα και το γάλα. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ντοματίνια, το τυρί και το μείγμα με το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
4 Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
5 Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος