Quiche με αρακά και κατσικίσιο τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

300 γρ. κατεψυγμένος αρακάς

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο φύλλα δυόσμου

2 αβγά

284 ml κρέμα γάλακτος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα

200 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

 

Για τη ζύμη:

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για αλεύρωμα

140 γρ. βούτυρο, κρύο, τεμαχισμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι το μίγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό , περίπου 8 κ.σ. και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 25 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο.
Απλώνουμε στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια. Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.
Για τη γέμιση: Βράζουμε τον αρακά για 3 λεπτά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Με ένα μίξερ χειρός κάνουμε πουρέ τον αρακά μαζί με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δυόσμο και αλατοπιπερόνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ύστερα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σύνθεση: Απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ αρακά στη ζύμη, περιχύνουμε το μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει και να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει στην ταρτιέρα, αφαιρούμε τυχόν περισσεύματα ζύμης και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος