01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. |
2 | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο να κρυώσουν. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
4 | Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 25 εκ. |
5 | Απλώνουμε το 2ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. |
6 | Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
7 | Εντωμεταξύ, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
8 | Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. |
9 | Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στο μείγμα το μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε. |
10 | Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα καραμελωμένα κρεμμύδια στη ψημένη βάση της ζύμης. |
11 | Περιχύνουμε με το μεγμα από το μπέικον και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριού και λίγο μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε το quiche για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει. |
12 | Αφαιρούμε το quiche από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε. |