Quiche με λαχανικά και γραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

1 κολοκυθάκι, λεπτοτριμμένο

1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και λεπτοτριμμένο

4 αβγά

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.
2 Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.
3 Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
4 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
5 Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Απλώνουμε στη ψημένη βάση της ζύμης την πέστο βασιλικού.
6 Στύβουμε πολύ καλά το κολοκυθάκι και το καρότο για να φύγουν τα υγρά τους, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω από την πέστο.
7 Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με αναδευτήρα και περιχύνουμε το μείγμα στα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
8 Ψήνουμε την τάρτα μας για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος