01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. |
2 | Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. |
3 | Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. |
4 | Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας. |
5 | Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Απλώνουμε στη ψημένη βάση της ζύμης την πέστο βασιλικού. |
6 | Στύβουμε πολύ καλά το κολοκυθάκι και το καρότο για να φύγουν τα υγρά τους, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω από την πέστο. |
7 | Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με αναδευτήρα και περιχύνουμε το μείγμα στα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. |
8 | Ψήνουμε την τάρτα μας για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε. |