01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το quiche: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Βάζουμε τη ζύμη κουρού σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε κύκλο διαμέτρου 30εκ. | |
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Αλείφουμε τη βάση με το χτυπημένο ασπράδι και ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι. | |
Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος. | |
Τοποθετούμε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βάρος και επιστρέφουμε την ταρτιέρα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά. | |
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. | |
Για τη γέμιση: | Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα 3 λαχανικών για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε στην άκρη. |
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. | |
Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ψημένης ζύμης τα ανάμικτα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά. Περιχύνουμε τέλος με το μείγμα των αβγών. | |
Ψήνουμε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε. |