Quiche με λαχανικά και πλούσια τυρόκρεμα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το quiche:

1 φύλλο ζύμη κουρού

μαργαρίνη, για επάλειψη

1 ασπράδι αβγού

μια πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση:

500 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα

3 μεσαία αβγά

½ φλ. γάλα

½ φλ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

150 γρ.τυρί γκούντα, τριμμένο

100 γρ.τυρί τσένταρ, τριμμένο

3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το quiche: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τη ζύμη κουρού σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε κύκλο διαμέτρου 30εκ.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Αλείφουμε τη βάση με το χτυπημένο ασπράδι και ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
Τοποθετούμε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βάρος και επιστρέφουμε την ταρτιέρα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Για τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα 3 λαχανικών για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ψημένης ζύμης τα ανάμικτα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά. Περιχύνουμε τέλος με το μείγμα των αβγών.
Ψήνουμε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος