01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. |
2 | Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγούν μακριά μακαρόνια πατάτας. |
3 | Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. |
4 | Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. |
5 | Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας. |
6 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα. |
7 | Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220°C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές. |