Quiche με ζαμπόν και γραβιέρα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες

1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο

1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο

1 φλ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη

2 αβγά

½ φλ. κρέμα γάλακτος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγούν μακριά μακαρόνια πατάτας.
3 Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
4 Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
5 Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
6 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
7 Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220°C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.
Δημήτρης Σκαρμούτσος