01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στρώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο. Αφαιρούμε τα περισσεύματα ζύμης. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο. |
2 | Απλώνουμε στη ζύμη λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175°C. Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. |
4 | Αφαιρούμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, κρατώντας λίγο από το λίπος του στο τηγάνι. Σπάμε τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι με λίπος του μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
6 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μπέικον, το μείγμα κρεμμύδι, την κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και έπειτα το μπέικον. Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν και βάζουμε στην ταρτιέρα. |
7 | Ψήνουμε στους 175°C για 45-50 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. |