Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

275΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

50

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. σκόνη κακάο

1 1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Xriselia

4 αυγά

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ (ή με το χέρι με ξύλινη κουτάλα) τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι.
2 Προσθέτουμε τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.
3 Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε.
4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσσο, αν χρησιμοποιούμε.
5 Βάζουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το κακάο και χτυπάμε (όχι πολύ) σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6 Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
7 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.
8 Φτιάχνουμε τη ζύμη στρογγυλές μπαλίτσες, περνάμε από ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στα ταψιά τα μπισκότα.
9 Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσουν πριν μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος