Ρεβυθάδα σε αρωματισμένο ζωμό δενδρολίβανου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια, µε τη φλούδα τους

1 κρεµµύδι μεγάλο, χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

4 κλωνάρια δεντρολίβανου

4-5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκοµµένος

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Από το βράδυ προσθέτουμε σε μια λεκάνη νερό τα ρεβύθια και 2 κ.σ. χοντρό αλάτι. Έτσι τα ρεβύθια μας θα κρατήσουν το σχήμα τους.
2 Προσθέτουμε στο βραστήρα 2 λίτρα νερό και βράζουμε. Προσθέτουμε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σκεπασμένη τη κατσαρόλα μέχρι να τελειώσουμε τι υπόλοιπες παρασκευές μας ώστε να αρωματιστεί το νερό.
3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι μαε να πάρει χρώμα.
4 Σουρώνουμε το νερό που έχουμε αρωματίσει με το δενδρολίβανο.
5 Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον άνηθο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει το νερό να είναι περίπου 3-4 εκατοστά πάνω από τα ρεβύθια. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη και χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε κανονικά.
6 Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη ρεβυθάδα μας να χυλώσει για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.
7 Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος