02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Από το βράδυ προσθέτουμε σε μια λεκάνη νερό τα ρεβύθια και 2 κ.σ. χοντρό αλάτι. Έτσι τα ρεβύθια μας θα κρατήσουν το σχήμα τους. |
2 | Προσθέτουμε στο βραστήρα 2 λίτρα νερό και βράζουμε. Προσθέτουμε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σκεπασμένη τη κατσαρόλα μέχρι να τελειώσουμε τι υπόλοιπες παρασκευές μας ώστε να αρωματιστεί το νερό. |
3 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι μαε να πάρει χρώμα. |
4 | Σουρώνουμε το νερό που έχουμε αρωματίσει με το δενδρολίβανο. |
5 | Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον άνηθο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει το νερό να είναι περίπου 3-4 εκατοστά πάνω από τα ρεβύθια. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη και χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε κανονικά. |
6 | Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη ρεβυθάδα μας να χυλώσει για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα. |
7 | Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |