Ρεβίθια με φασολάκια κοκκινιστά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σπόροι κύμινο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

χοντρό αλάτι, κατά βούληση

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.σ. πολτός τομάτας

1 κ.σ. πάπρικα

500 γρ. φασολάκια

790 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες, Γκρέκα

600 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
3 Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
4 Ρίχνουμε τον πολτό τομάτας και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πολτός.
5 Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα ρεβίθια και 3 φλ. νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.
6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
7 Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος