Ρεβίθια με κοτόπουλο και κρέμα βαλσάμικου ρόδι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ

30 ml κρέμα βαλσάμικου ρόδι

1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

800 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

300 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

2 φύλλα δάφνης

200 ml νερό

φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι, το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
3 Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να καραμελώσει ελαφρώς.
4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, το μείγμα από το μπολ στο οποίο είχαμε βουτήξει το κοτόπουλο και 200 ml νερό.
5 Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται , προσθέτουμε αλάτι και λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας.
6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
7 Μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά για να ενωθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα από το ταψί, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος