01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Από το βράδυ σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 12 ώρες. |
2 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
3 | Στραγγίζουμε τα ρεβύθια από το νερό και τα ξεπλένουμε καλά με φρέσκο νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και περίπου 6-7 κούπες νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε καλά. Αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν για περίπου 1 ½ ώρα. |
4 | Όσο τα ρεβύθια βράζουν, τοποθετούμε σε ένα ταψί τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες ροδέλες, τα καρότα baby και το σκόροδο καθαρισμένο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει καλά τα λαχανικά μας. |
5 | Όταν βράσουν τα ρεβύθια μας και στη κατσαρόλα έχουμε περίπου 2/3 ρεβύθια και 1/3 νερό, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε βγάλει από το φούρνο. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση για περίπου 3-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
6 | Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα ρεβύθια με τα λαχανικά μας και ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα. |
7 | Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά. Αν η σούπα μας είναι αραιή τότε αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι. Αν είναι πιο παχύρευστη τότε προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε. |
8 | Σερβίρουμε ζεστή. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και κρουτόν. |