Ριβανί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

24

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 ποτήρια νερό

3 ποτήρια extra παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού

2 βανίλιες

λίγο ούζο

1 κιλό σιμιγδάλι ψηλό

500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

2 ξύλα κανέλας

2 ποτήρια ζάχαρη

ζάχαρη & κανέλα, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το χονδρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό.
2 Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας αλλά και από τη κουτάλα.
3 Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο ταψί. Το μίγμα μας πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Χαράσσουμε σε ρόμβους και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρύφαλλο.
4 Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 55 λεπτά. Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος