02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ραντίτσιο και το ρύζι για ριζότο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μοιάζουν μαραμένα, περίπου για 2 λεπτά. |
3 | Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό κότας ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να απορροφάται πριν από την προσθήκη της επόμενης δόσης, για περίπου 10 λεπτά συνολικά. |
4 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύου ξανά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό. |