01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. |
2 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να επικαλυφθεί καλά με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. |
3 | Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. |
4 | Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. |
5 | Περίπου 10 λεπτά ενώ μαγειρεύουμε, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, αλλά να κρατάει. |
6 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε. |