Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο

4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. λευκό κρασί

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

450 γρ. φρέσκες γαρίδες, μεσαίες, χωρίς κέλυφος, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

3 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε καρέ

½ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη + φλοίδες για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να επικαλυφθεί καλά με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
3 Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.
4 Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
5 Περίπου 10 λεπτά ενώ μαγειρεύουμε, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, αλλά να κρατάει.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος