Ριζότο με μανιτάρια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα

450 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια, κομμένα

1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο

½  φλ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

3 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο

4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1/3 φλ. παρμεζάνα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά.
2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Aφαιρούμε τα μανιτάρια, μαζί με τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Μόλις το ρύζι μας αρχίσει να ροδίζει , το σβήνουμε με το λευκό κρασί.
4 Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε 1/2 φλ. ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός μας.
5 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 15-20 λεπτά μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας και το ρύζι μας να γίνει αλτέντε.
6 Αφαιρούμε το ριζότο μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος