01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά. |
2 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Aφαιρούμε τα μανιτάρια, μαζί με τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Μόλις το ρύζι μας αρχίσει να ροδίζει , το σβήνουμε με το λευκό κρασί. |
4 | Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε 1/2 φλ. ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός μας. |
5 | Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 15-20 λεπτά μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας και το ρύζι μας να γίνει αλτέντε. |
6 | Αφαιρούμε το ριζότο μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. |