01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τις μελιτζάνες: | Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ. |
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο, το Tabasco και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. | |
Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη. | |
Για το ρύζι: | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. |
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. | |
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. | |
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10-12 λεπτά. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. | |
Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το ρύζι επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας. | |
Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει. | |
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση. |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
