Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ρύζι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις μελιτζάνες:

2 μελιτζάνες, μεγάλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. Red Pepper Sause, Tabasco

μία πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, λευκό

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 φλ. ρύζι καρολίνα

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 ½ φλ. νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις μελιτζάνες: Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο, το Tabasco και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για το ρύζι: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10-12 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το ρύζι επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας.
Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος