01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη γέμιση: | Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον αρακά και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τον σοταρισμένο αρακά με το μπρόκολο, τη μοτσαρέλα, την κόκκινη πιπεριά, τη ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. | |
Για το ρολό: 1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίζουμε τα στήθη κατά μήκος, χωρίς όμως να τα κόψουμε τελείως. Τα βάζουμε σε διαφανή μεμβράνη και τα χτυπάμε να λεπτύνουν και να ανοίξουν. Μοιράζουμε κατά μήκος του φιλέτου τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά με σπάγκο. |
2 | Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κάθε ρολό από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό. |
3 | Μεταφέρουμε τα ρολά μαζί με τα υγρά τους σε ένα ταψί, ρίχνουμε τα φρεσκοτριμμένα χρωματιστά πιπέρια και το μπούκοβο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε πλευρά για να μην καούν. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. |
4 | Κόβουμε τα ρολά σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με δροσερή σαλάτα, ρύζι, ή πουρέ. |