Ρολό κιμά με γλάσο κέτσαπ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. ketsap, 17 Delicatessen

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι

680 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος

1 1/2 φλ κρουτόν, θρυμματισμένα

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

2 αβγά

1/4 φλ. γάλα

1 κ.σ. δυόσμος, αποξηραμένος

1 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
2 Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ.
3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σκόνη τσίλι να ενωθούν.
4 Απλώνουμε λίγο από το μίγμα στη βάση μιας φόρμας για κέικ.
5 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα θρυμματισμένα κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι.
6 Σχηματίζουμε ρολό τον κιμά και βάζουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέτσαπ στον κιμά.
7 Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσεις τουλάχιστον 70°C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο).

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος