Ρώσικη σαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 μέτριες πατάτες

3 καρότα

1/4 φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο, τεμαχισμένο

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλη πίκλα, κομμένη σε κύβους

1/2 φλ. κατεψυγμένος αρακάς, ξεπαγωμένος

3/4 φλ. ζαμπόν (χοντρές φέτες), κομμένο σε κύβους

2 αυγά, βρασμένα σφιχτά, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

4 κλωνάρια φρέσκος άνηθος, κομμένος

1/2 φλ. mayonnaise classic, 17Delicatessen

2 κ.σ. ξύδι λευκό

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά για τις πατάτες και 20 λεπτά για τα καρότα.
2 Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν.
3 Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, κόβουμε σε κύβους και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πίκλα, τον αρακά, το ζαμπόν, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ώστε να αναμειχθούν καλά αλλά να μη διαλυθούν.
5 Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
6 Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος