Σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο και σπιτικά κρουτόνς

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα κρουτόν:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

σκελίδα σκόρδοτριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

φλ. ψωμί τσιαπάτα, σε κυβάκια

 

Για το κοτόπουλο:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

κ.γ. ξύσμα λεμονιού

σκελίδα σκόρδοτριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 ½ κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου

 

Για τη σαλάτα:

1 ολόκληρο μαρούλι, χοντροκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα

10 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 φλ. flakes παρμεζάνας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα κρουτόν: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καρικεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τα κυβάκια ψωμιού σε μία στρώση σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε στο φούρνο το ταψί μας και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τα κρουτόν μας τραγανά και χρυσά, περίπου 13-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μίγμα του ελαιόλαδου. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
Προθερμάνετε το φούρνο μας στους 180°C.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο, περίπου 6-7 λεπτά ανά πλευρά. Αφήνουμε το κοτόπουλο μας να κρυώσει πριν το κόψουμε σε μπουκιές.
Για τη σύνθεση: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κοτόπουλο, τα κρουτόν και περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος